2022 legjobb SEO gyakorlatai

Számos dolgot kell megtenned annak érdekében, hogy webhelyed előkelő helyen szerepeljen a Google találati listában. Íme 5 jól bevált SEO gyakorlat, amelyek segítségével webhelyed a SERP (találati listák) élére kerülhet.

Válts HTTP-ről HTTPS-re

Addj webhelyedhez SSL-tanúsítványt, ami biztonsági réteget biztosít. Ez a webhelyed URL-címét „HTTP”-ről „HTTPS”-re módosítja. A HTTPS gyorsabb és biztonságosabb és a Google előrébb sorolja weboldalad.

Ha webhelyed nem rendelkezik SSL-tanúsítvánnyal, a webböngészők figyelmeztetik a látogatókat, hogy webhelyed „Nem biztonságos”. Ez arra késztetheti a felhasználókat, hogy azonnal elhagyják oldalad különösen akkor, ha bizalmas, személyes adatokat kérsz be a látogatóktól, például neveket, címeket és hitelkártyaadatokat.

Használj belső hivatkozásokat

Használj belső linkeket, amelyek segíti a webhelyen való navigálásban. A belső linkeknek a webhely más oldalaira kell vezetniük, hogy a felhasználók további információkat találjanak. A belső linkek emellett jeleket küldenek a keresőrobotoknak, és segítik őket az oldalak feltérképezésében és megértésében.

Mutass több domain névvel ugyanarra a webhelyre

A domainnév egynél több változata biztosíthatja, hogy megvéd márkádat, és lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy különböző neveken keresztül látogassák meg webhelyed.

Regisztrálhatsz több, a márkához társított domaint (például hibásan írt márkaneveket), így automatikusan átirányíthatod azokat a felhasználókat, akik véletlenül elgépelték a címed. Így nem veszítesz forgalmat félregépelés miatt.

Add meg fizikai címed a láblécben

Segíts a keresőmotoroknak, hogy céged adott földrajzi helyhez kapcsolódjon. Ez azért jó, mert a helyi keresőmotorok eredményei főként földrajzi alapúak.

Add meg céged fizikai címét a webhely láblécében. Ahhoz, hogy a webhelyek előkelőbb helyet foglalhassanak el a helyi keresőoptimalizálásban fontos, hogy a webhelyen szereplő cím megegyezzen a közösségi média fiókjukban szereplő adatokkal.

Regisztráld webhelyed a Google Search Console és a Bing Webmaster Tools segítségével

Győződj meg arról, hogy a Google megtalálja az összes weboldalad. Ehhez állítsd be XML alapú webhelytérképed, amely a webhely összes URL-címét tartalmazza. Az oldaltérkép útitervként szolgál, hogy a keresőmotorok tudják, milyen tartalom és hogyan érhető el.

A Google Search Console és a Bing Webmaster Tools a Google, illetve a Microsoft ingyenes eszközei, amelyek segítségével feltérképezésre és indexelésre küldheted webhelyed a keresőmotoroknak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük